JOURNALING: BEELDBOEKEN, SCHRIJVEN, TEKENEN, SCHILDEREN EN FOTOGRAFEREN SPEELS GECOMBINEERD.

JOURNALING AND MIXED MEDIA

BLOG VAN CHRISTINE VAN DER BURG


10 oktober 2011

9. RegenMaandagmorgen en het regent. Nou ja, wat maakt het ook uit. Eigenlijk wel leuk al die regendruppels op de ruit. Even foto maken. De katten zitten kniezend in de vensterbank en kijken me met verwijtende blikken aan. Oké, boodschap begrepen; ze willen naar binnen.
Er liggen nog een stapel folders op de tafel. Vol met kleurige letters. De letters van het woord 'regen' bij elkaar gezocht en er woorden van gemaakt. Altijd een makkelijke manier om op gang te komen.


Omdat er flink wat huishoudelijk werk op me ligt te wachten op deze regenachtige morgen, plak ik deze glimlachende dame met afwasborstel erbij. De tekst zal eronder zal ik jullie besparen, brrrr.... Nou ja, hij stamt uit 1953.
Nu schrijf ik de woorden aan elkaar. Gewoon doorpennen tot het blad vol is. Op die manier komt er soms wat wijsheid omhoog. Zou het keukenwijsheid worden?
Nee, het gaat over in balans zijn. Ja, die snap ik. Meestal heeft kunstzinnig bezig zijn mijn voorkeur, maar de boel moet hier wel schoon!
Dus; aan de slag. Even het blad laten liggen. Ik weet trouwens toch niet hoe ik nu verder moet.


Zo, het is inmiddels avond. Een beetje afstand doet wonderen. Ik heb weer ideeën. Het blad wordt in kleine stukjes gescheurd. Nu een nieuwe ondergrond zoeken. Een bak vol afbeeldingen biedt soelaas.
Ik plak de stukjes er in banen op als regendruppeltjes die door de lucht waaien. Zo krijg ik een heel nieuw beeld, maar de energie van het werk van vanmorgen zit er toch in!
De tekst is een soort samenvatting van het schrijfwerk van vanmorgen.


'De regen tikt tegen de ruiten,

een blaadje vliegt voorbij,

er is geen enkel probleem.'


O ja, natuurlijk, zo zat het. Ik maak dingen ingewikkeld met mijn denken. Wil niet dit, maar dàt. En als nu dit..., dan kan ik straks dat...
Eindeloze rondgang. Die boom denkt niet na of hij wel of niet z'n blad laat vallen. Laat staan dat regendruppels onderling hun plek om te vallen gaan regisseren ;)

John Lennon: Life is what happens to you while you're busy making other plans.'

2 opmerkingen:

tekenschool de Keltische Knoop zei

Hij is heel leuk en verrassend aan het eind, je ziet er is inderdaad ruimte gekomen.Fijn!!

Jolijn zei

Leuk! Is er toch nog iets goeds uit die druilerige dag gekomen. Dit weekend tijd voor iets zonnigs? :-)