JOURNALING: BEELDBOEKEN, SCHRIJVEN, TEKENEN, SCHILDEREN EN FOTOGRAFEREN SPEELS GECOMBINEERD.

JOURNALING AND MIXED MEDIA

BLOG VAN CHRISTINE VAN DER BURG


06 april 2015

126.10 Zonnestralen.

Alweer de laatste pagina's van het beeldboek. 

'Zonnestralen' wordt het thema. Heel toepasselijk. Ook buiten is het volop lente en de tuin trekt. Enorm als hij is, valt daar altijd meer in te doen dan mogelijk is. Gelukkig houden we hier van een beetje wild... Een heleboel zichzelf uitzaaiende planten verhuizen door de jaren heen door de tuin en scheppen steeds een ander beeld. Lichte en donkere plekken, afwisselende kleuren. Dat wil ik gestalte geven in dit laatste thema.

1. 
Het basisontwerp lijkt bij mij precies op de buxustuin. Een centrale cirkel, in vieren gesneden door paden, waartussen de buxus voor structuur zorgt. En daarin een overdaad aan bloemen.
Waar denk jij aan bij 'zonnestralen? Hoe wordt jouw ontwerp?

2. Wat komt daar in het midden? In plaats van een zon kies ik voor vogels.
Wat staat bij jou centraal?
3. En nu is het een kwestie van een stukje uitknippen, het op fleurig papier leggen en omtrekken en weer uitknippen. En op de juiste plek plakken. Een tijdrovend werkje. Maar daar hou ik van. Heel rustig de tijd nemen om het stap voor stap vorm te geven. Zorgvuldig kleurtjes zoekend.
4. Nu wil ik het nog meer laten stralen. Op zoek dus naar glanzende stofjes en kraaltjes. Bij de Action vind ik doosjes met kraaltjes en pailletjes op kleur. Voor € 1,95 !
En dan is de laatste bladzijde klaar. Hoewel... Misschien plak ik er nog vogels bij. Soms moet iets ook even liggen. Zelfs als straks alles in elkaar gezet is, kan er nog wat toegevoegd...
Wat gaan we de volgende keer doen? Alles in elkaar zetten. En daarna komt pas de voor- en achterkant. Maar nu eerst weer de tuin in. De papavers komen al boven. Evenals de lupines, damastbloem, koekoeksbloem en de judaspenning. Dat zijn de voorjaarsbloeiers hier. Binnen een maand vindt er een soort explosie plaats! 
Laat het stromen op je papier en geniet ervan...

***

Van Els Morsink kwam dit inspirerende werkstuk:
en mocht je nog behoefte hebben aan wat stralend licht...
Annet Smorenburg schenkt het je:
En Marian Meijerink verrast weer met stof, een oude schuurschijf en een mandarijnen-netje:
2 opmerkingen:

Willy zei

Inspirerend blog heb je Christine, ben je gaan volgen hóór mooi zoals je dingen 'verbeeld'!

www.hetjuwelenboek.blogspot.nl zei

Ha Willy, dankjewel. Het is vooral veel spelerij. Ik ga binnenkort eens uitgebreid jouw blogs bekijken! Groetjes, Christine