JOURNALING: BEELDBOEKEN, SCHRIJVEN, TEKENEN, SCHILDEREN EN FOTOGRAFEREN SPEELS GECOMBINEERD.

JOURNALING AND MIXED MEDIA

BLOG VAN CHRISTINE VAN DER BURG


20 februari 2012

32. Verfresten op de krant.

Materiaal: oude krant, verf, roller, fototoestel, goudpapier en lapjes met een los weefsel, fineliner en kleurpotloden.


Soms ontstaan er kleine kunstwerkjes op wel heel toevallige wijze.
Ik was aan het schilderen aan de keukentafel omdat het atelier ijskoud was. Dus maar een krant eronder. Uitgeschilderd blijft de vieze krant achter.


Ziet er smerig uit, maar als je wat gedetailleerder kijkt zie je hele interessante structuren.Het blad is prachtig, ook als je de onder- en bovenkant loslaat en het op allerlei manieren ronddraait en bekijkt.Tijd om het fototoestel te pakken en allerlei detailfoto's te maken. Deze keer heb ik geen zin in de tekst. Daar fotografeer ik omheen. Uitprinten en ander materiaal erbij zoeken.Goudpapier, een losgeweven gouden lapje en een stukje tafelloper nog van kerst toegevoegd. De kleuren zet ik met kleurpotlood nog wat sterker aan.
Al met al levert dit stukje krant verrassend genoeg een mooie serie op!
Dat is altijd zo bijzonder! Gewoon beginnen en het zonder plan laten groeien.Nu bezinnen hoe ik al die losse werkjes, want het zijn er 16, tot een beeldboek aaneenvoeg. Dat wordt het volgende item. Zo rol je van het ene als vanzelf door naar het andere...

2 opmerkingen:

Annie Bodelier zei

Ik vind het steeds weer leuk om deze "afwijking" ook bij anderen tegen te komen... ;-D Zelfs de leden van ons gezin gooien nooit iets weg zonder te vragen of ik er nog iets mee kan!

www.hetjuwelenboek.blogspot.nl zei

Ja, zo werkt dat precies. Iedere wandeling, maakt niet uit waar, kan weer iets opleveren. Net nog een stukje isolatieplastic gevonden, waar je volgens mij heel mooi mee kunt afdrukken. De wereld is een speeltuin!...